Feast of Friends

Maartse Hazen - Winkel | Feast of Friends

Ik ga niet.
Liever een Vriendenfeest
Dan de Reuzenfamilie

Bindervoet & Henkes

Begin 2012 nodigde Marga van den Heuvel 70 mensen uit in haar atelier om deze te fotograferen volgens het fotomatrixmodel. Vervolgens werden er vijf vragen gesteld: Welke naam zou je willen krijgen? Welke kleur past het beste bij je? Welk woord omschrijft jouw karakter? Welk muzieknummer moet ik op repeat zetten als ik aan je portret werk? Wat moet ik drinken als ik aan je portret werk?

De antwoorden op de vragen in combinatie met de neutrale pasfoto’s vormden de basis voor de portretten. Door deze ogenschijnlijk objectieve benadering ontstond er een nieuwe, artificiële vriendenkring waarin onderling ook nog duo’s werden gevormd. Bondgenoten, familieleden, geliefden, vrienden.

Na 9 maanden konden de geportretteerden hun eigen portret komen bekijken. Door hun bondgenoten te ontmoeten die ze feitelijk niet kenden ontstonden er daadwerkelijk nieuwe verbintenissen.

De expositie is gaan reizen en heeft verschillende vormen gekend: de 70 vrienden werden ingeblikt in koekblikken, geplaatst in een grote letterbak en in een letterlijke kring op de zolder van een oude kapel.

Alle portretten zijn afgedrukt in de bijbehorende catalogus die te koop is in de webwinkel. Ook enkele portretten zijn in kleine vorm op houten paneeltjes nog te koop.