VERBEELDING VAN DE WAAL

VERBEELDING VAN DE WAAL
7 april 2020 Marga van den Heuvel

In opdracht van de Bastei maakte ik het tentoonstellingsontwerp en campagnebeeld voor Verbeelding van de Waal. Vanwege de coronacrisis bleef de tentoonstelling helaas 3 maanden in het donker. Gelukkig is De Bastei nu weer open voor publiek en verlengd tot november. De tickets kunnen besteld worden via Debastei.nl/tickets

Hollandse rivieren gaan meestal ’traag door oneindig laagland’, maar soms zijn ze verraderlijk en ontembaar. Enerzijds een aanhoudende dreiging voor onze veiligheid, anderzijds een onuitputtelijke bron van inspiratie. Rivieren hebben Nederland gevormd en bieden adembenemende vergezichten en natuur. Ze zijn essentieel voor de handel en verbinden dorpen en steden. Ook in het Waalgebied leven daarom al meer dan 10.000 jaar mensen aan de rivieroevers. Vanwege dit eeuwenlange samenleven met de rivier vormt het Waalgebied een schatkist aan verhalen. In deze expositie van De Bastei, aan de Waalkade in Nijmegen, komen de spannende verhalen van het rivierengebied tot leven in eigentijdse en interactieve presentaties.

De expositie is samengesteld door interaction designer Arthur Duindam en Oddstream. De verhalen worden gepresenteerd in een poëtisch landschap, vormgegeven door Marga van den Heuvel, Maartse Hazen. De realisatie en technische ondersteuning zijn in handen van Revolute en ShoSho.

De expositie is een vervolg op het samenwerkingsproject van De Bastei, Museum Het Valkhof, Erfgoed Gelderland, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Provincie Gelderland, Gemeente Nijmegen en Bureau Overland.