over

Maartse Hazen (voorheen Appeltje-S) is een studio voor beeldontwerp: animaties, illustraties, boeken, educatief materiaal, campagnes, huisstijlen, tentoonstellingen en wat dies meer zij. Maartse Hazen werkt voor diverse opdrachtgevers, van particulieren tot bedrijven, met een voorliefde voor geschiedenis, onderwijs, kunst en cultuur.

Maartse Hazen kenmerken zich door kracht, vaart, toewijding, energie, speelsheid, een scherp gehoor en een ruim blikveld. De naam is ontleend aan het karakter The March Hare uit het boek Alice’s adventures in Wonderland (Lewis Carroll, 1865) waarbij de schrijver zich liet inspireren door de Engelse uitdrukking As Mad as a March Hare.

Aan het roer staat Marga van den Heuvel. Zij bedenkt, ontwerpt en illustreert. Maartse Hazen kan echter ook functioneren als collectief. Bij grotere projecten wordt een leger hulphazen opgetrommeld van mensen met ieder hun eigen expertise.

Maartse Hazen hanteert algemene voorwaarden conform de richtlijnen van de Beroepsvereniging Nederlandse Ontwerpers.

Over Maartse Hazen

Marga van den Heuvel (Wamel, 1977) studeerde illustratieve vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds haar afstuderen in 2002 werkt ze onder eigen naam als beeldend kunstenaar aan vrij werk en in opdracht onder de naam Maartse Hazen.

In haar werk tracht ze een nieuwe wereld te scheppen die soms duister, dan weer poëtisch en licht is. Vaak doorspekt met de nodige humor en gelaagdheid. De techniek is gemengd: analoge schilder- en tekentechnieken gecombineerd met fotografie en digitale bewerking.

In 2011 won haar boek Zoeken naar Mariken een Gouden Meeuw, in 2012 kregen haar Papieren badmeisjes de 2e Avro Kunstuur Streetart-prijs en in 2013 ontving ze de Cultuur Stimuleringsprijs Stad Nijmegen als aanmoediging voor haar autonome werk.