NAAKT OF BLOOT?

NAAKT OF BLOOT?
8 februari 2019 Marga van den Heuvel
Naakt of bloot? Museum Jan Cunen

Naakt of bloot? Deze vraag vormt de rode draad van de tentoonstellingen Naakt of bloot? Het vrouwelijk naakt in de Nederlandse schilderkunst 1875-1925 en Naakt of bloot? Het vrouwelijk naakt in de hedendaagse kunst in Museum Jan Cunen (3 februari tot en met 19 mei 2019). Naakten van George Hendrik Breitner, Isaac Israels en Jan Sluijters gaan een dialoog aan met werk van hedendaagse kunstenaars als Lita Cabellut, Bart Hess en Carla van de Puttelaar.Het museum voelt zich geroepen om de tegenstelling die in de huidige samenleving ten aanzien van naakt is ontstaan, zichtbaar en bespreekbaar te maken. Want waar we aan de ene kant krampachtig en preuts omgaan met bloot, worden we er aan de andere kant voortdurend mee overladen.

Maartse Hazen maakte het typografische ontwerp van deze tentoonstellingen en het bijbehorende glossy-magazine met de gelijknamige titel Naakt of bloot? Dit kleurrijke magazine bevat interviews en achtergrondartikelen over het onderwerp en heel veel prachtig beeldmateriaal, waaronder de werken uit de tentoonstelling.

Tevens is de tentoonstelling Bagger! Het begin van de Nederlandse geschiedenis wegens succes verlengd tot 17 maart 2019.
Hiervoor maakt Maartse Hazen ook het ontwerp van tentoonstelling en bijbehorende boekwerk.