Zoeken naar Mariken

In de zomer van 2011 was in Museum Het Valkhof de tentoonstelling Zoeken naar Mariken te zien. Deze tentoonstelling was gebaseerd op het gelijknamige boek van Marga van den Heuvel. Het boek kwam tegelijkertijd met de tentoonstelling uit.

De bezoeker van de tentoonstelling stapte in een levensgroot prentenboek waarvan de pagina’s waren uitvergroot tot kijkdozen. Hier kon je doorheen lopen of naar binnen gluren. Het verhaal startte in het atelier waar de schetsen van de hoofdpersonen hingen. Daarna ging de tocht verder via een gangenstelsel door het verhaal van Mariken. Zo stond je plotseling op de Grote Markt in Nijmegen tussen de marktkooplui die hun waren proberen te verkopen. In kijkdozen zag je hoe Mariken de duivel Moenen ontmoet en verliefd op hem wordt. Verder lopend kwam je opeens in een rumoerig café in Antwerpen met wel heel bijzondere gasten.

De afdeling educatie van het museum voegde speciaal voor kinderen een interactief element toe: de jeugdige bezoeker kreeg een gratis Zoeken naar Mariken Vragen- en Vriendenboekje.

De tentoonstelling werd door bijna 10.000 bezoekers bezocht!

Klik hier voor meer informatie over het boek.

000